Ebben a nagy melegben jól esik egy kis hideg gyümölcskrémlevest kanalazni. Roppant egyszerű és hamar elkészül.
*3 nagyobb alma
*20 dkg fekete szeder
*1 csipet só
*2-3 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1/2 kk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*2 dl tejszín
*1 ek vaníliás pudingpor
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, feldaraboljuk és annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. Közben ízesítjük
a fűszerekkel. Hozzáadjuk a szedret, pürésítjük, a tejszínben elkevert pudingporral krémesítjük és sűrűre főzzük. Ha szükséges,
kevés tejjel lazíthatjuk. Jól behűtve, tejszínhab rózsával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése