Lehűlt a levegő az éjszakai esőzéstől. Jöhet reggelire egy kis melegszendvics, amit a kertben termett mángolddal készítettem.
Egyszerű és laktató.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
*2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
*vaj
*5 nagyobb mángold levél
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*5 dkg sajt
*5 dkg húsos szalonna
*lila hagyma a tálaláshoz
A mángold vastag erét kitépjük, a metéltre vágott levelet kevés vajon megfonnyasztjuk, meghintjük sóval és borssal.
A kenyeret
megkenjük vajjal, ráhalmozzuk a mángoldot, megszórjuk bőven reszelt sajttal.
180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.
Közben a szalonnát apróra
kockázzuk, zsírjára sütjük és a melegszendvicsre halmozva, lila hagyma karikákkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése