Ezt a meleg időt érdemes kihasználni és a szabadban sütögetni, grillezni. Például egy roppant egyszerű fogást, mint ez a citrusos,
zöldséges nyárs. Természetesen akinek nincs lehetősége erre, grillserpenyőben is elkészítheti.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
*2 kisebb cukkini
*25 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
*1/2 dl olívaolaj
*1-2 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet fokhagyma-granulátum
*Kb. 6-8 db saslikpálca
A cukkiniból zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk, megszórjuk sóval.
Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és
a citromlével. A cukkinit és a sonkát felváltva, legyezőszerűen az előzőleg vízbe áztatott saslikpálcára tűzzük. A fűszeres olajjal
lekenjük.
Felforrósított grillen vagy grillserpenyőben megsütjük.
Tetszőleges körettel azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése