A bundás húsok a szívem csücskei. Nagyon kedvelem őket. Most egy kevésbé használt alapanyag került bele, ami a tökmag. Igazán
különleges ízvilágú fogás lett belőle. Azoknak ajánlom, akik szívesen próbálnak ki valami újat, valami szokatlant.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin augusztusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*50 dkg csirkemell filé
*1 kávéskanál őrölt fekete bors
*1 teáskanál fokhagymás só
*10 dkg teljes kiőrlésű liszt
*3 nagyobb tojás
*15 dkg héj nélküli tökmag
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*sült krumpli
Mártogatóhoz:
*2 evőkanál tejföl
*1 evőkanál majonéz
*1 nagy csipet fokhagymás só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 csipet rózsabors
A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk őrölt borssal és a fokhagymás sóval.
A hús falatokat először lisztbe
forgatjuk, majd tojásba, végül a késes aprítóban morzsásra dolgozott tökmagban.
Felforrósított olajban megsütjük.
Papírtörlőn hagyjuk
a felesleges olajat lecsepegni.
A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a fűszerekkel és a majonézzel. A húst a mártogatóssal és a sült krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése