Húsvétról maradt egy kevés házilag készített tojáslikőr,
azt használtam fel egy kis sütés nélküli édességhez. Az alkoholtartalma miatt
ez kimondottan felnőtteknek ajánlom. Roppant egyszerű, kevesebb gyakorlattal
rendelkező háziasszonyok is elkészíthetik.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb.
12 szelethez
*25 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg porcukor
*9 dkg vaj
*1 dl tojáslikőr
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*1 tk étolaj
A kekszet elkeverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a
vajjal és a likőrrel.
Egy folpackkal bélelt 18*23 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
A
tetejét a vízgőz felett, olajjal felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
A csoki
megszilárdulása után szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése