Ez most nem recept, inkább egy ötlet azoknak, akik szeretnek
főzni, illetve kedvelik a friss fűszernövényeket. Ismeritek a lestyánt? Ez egy
nagyon aromás, évelő fűszernövény, amit sokan vegetaként vagy magginövényként is
neveznek. Pár éve kaptam tövet belőle, azóta minden évben kihajt. Nagyon
kedvelem levesekbe, bár csak keveset teszek belőle, mert igazán intenzív
aromája van. Most, hogy van bőven friss levélzete, tettem el belőle télre. A szárított
változat helyett egy másik, ami nekem bejött, ezt osztom meg most veletek.
Hozzávalók
*friss lestyán levél
*víz
*jégkockatartó
A lestyánt megmossuk, levélkéire tépkedjük. A
jégkockatartót egy tálcára rakjuk, a mélyedéseit megtöltjük vízzel,
beletömködjük a fűszernövény darabokat. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. A
tartóból a megfagyott darabokat kifordítjuk, majd zacskóba téve felhasználásig
a mélyhűtőben tároljuk. Leveseket, ragukat ízesítésünk 1-2 kockával.
Ezt a praktikát régóta használom petrezselyem eltevésére!
VálaszTörlés