A tavaszban az egyik legjobb dolog az újhagyma. Most van
itt az ideje, nagyon szeretjük akár frissen is szendvicshez, omletthez. De mi
történik a zöld szárával? Van, aki azt is szívesen elfogyasztja, van, aki csak
a fehér részét kedveli. Utóbbi esetben készülhet belőle egy jó kis pesztó. Kínálhatjuk
pirítóshoz, sültekhez, de tészta ételek ízesítésére is alkalmas. A recept
megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. Az elkészítés során használt botmixert
a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*3 csokor újhagyma zöld szára (kb. 15 db)
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 ek darált dió
*3 ek olívaolaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
A megmosott újhagymát és a petrezselyemlevelet kisebb
darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, a diót és az olajat.
Botmixerrel pépesítjük, majd ízesítjük sóval, borssal.
Pirítóshoz, sültekhez,
tészta ételekhez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése