PrintFrendly

2020. május 26., kedd

Újhagymaszár-pesztó


A tavaszban az egyik legjobb dolog az újhagyma. Most van itt az ideje, nagyon szeretjük akár frissen is szendvicshez, omletthez. De mi történik a zöld szárával? Van, aki azt is szívesen elfogyasztja, van, aki csak a fehér részét kedveli. Utóbbi esetben készülhet belőle egy jó kis pesztó. Kínálhatjuk pirítóshoz, sültekhez, de tészta ételek ízesítésére is alkalmas. A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. Az elkészítés során használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*3 csokor újhagyma zöld szára (kb. 15 db)
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 ek darált dió
*3 ek olívaolaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors

A megmosott újhagymát és a petrezselyemlevelet kisebb darabokra vágjuk. 
Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, a diót és az olajat. Botmixerrel pépesítjük, majd ízesítjük sóval, borssal. 
Pirítóshoz, sültekhez, tészta ételekhez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése