Ez az az étel, amit kisgyerekként meg nem ettem, most viszont
nagyon szeretem. Bár sokan ecettel, én inkább almaecettel ízesítem, mert előbbi
nekünk egy kicsit erős. Természetesen mindenki a saját szája szerint készíti,
érdemes kóstolgatni. Bár nem túl fotogén fogás, de nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
*1 nagy fej saláta
*4 ek cukor
*5-6 ek almaecet
*1 kk só
*víz
A salátát leveleire szedjük, folyó víz alatt többször
átmossuk, ha jobban tetszik, akkor kisebb darabokra tépkedjük. A cukrot az
ecettel, a sóval és kevés vízzel elkeverjük. A salátára öntjük, majd
felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Érdemes pár órát, vagy akár egy egész
éjszakát pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szükséges, után ízesítjük.
Köretként sültekhez, tojásos
nokedlihez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése