PrintFrendly

2020. május 22., péntek

Ecetes saláta


Ez az az étel, amit kisgyerekként meg nem ettem, most viszont nagyon szeretem. Bár sokan ecettel, én inkább almaecettel ízesítem, mert előbbi nekünk egy kicsit erős. Természetesen mindenki a saját szája szerint készíti, érdemes kóstolgatni. Bár nem túl fotogén fogás, de nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
*1 nagy fej saláta
*4 ek cukor
*5-6 ek almaecet
*1 kk só
*víz

A salátát leveleire szedjük, folyó víz alatt többször átmossuk, ha jobban tetszik, akkor kisebb darabokra tépkedjük. A cukrot az ecettel, a sóval és kevés vízzel elkeverjük. A salátára öntjük, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Érdemes pár órát, vagy akár egy egész éjszakát pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szükséges, után ízesítjük.  
Köretként sültekhez, tojásos nokedlihez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése