A recept megjelent a
Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
Sztrapacskához:
*50 dkg krumpli
*2 kisebb tojás
*1 tk só
*23 dkg liszt
Továbbá:
*2 ek olaj
*15 dkg füstölt-főtt tarja
Tálaláshoz:
*10 dkg tömlős sajtkrém
*20 dkg juhtúró
*1 púpozott ek tejföl
*1 ek apróra vágott kapor
A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. Összekeverjük
a sóval, tojással, és annyi liszttel, hogy nokedli-szerű tésztát kapjunk.
Gyöngyöző vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tarját apróra vágjuk,
kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Átforgatjuk rajta a sztrapacskát.
A sajtkrémet
a tejföllel, a juhtúróval és a kaporral összekeverjük és beleforgatjuk a sztrapacskát.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése