Van úgy, hogy az online tanulás, a napi teendők, a szokásos
feladatok mellett nincs túl sok időnk a konyhában forgolódni, de mégis egy
egyszerű kis édességgel szeretnénk a családnak kedveskedni, no, ilyenkor
érdemes elővarázsolni a konyhaszekrény mélyén lapuló minikuglóf sütő formát.
Most én is így tettem, és egy fűszeres változatot sütöttem. Az almától kellemesen
puha és szaftos. Pillanatok alatt elillan a tálcáról. A lenti alapanyagokból 12
darab édes finomság lesz.
Hozzávalók:
*15 dkg liszt
*6 dkg darált dió
*1 púpozott tk sütőpor
*1 csipet só
*1 púpozott tk Almáspite fűszerkeverék
*1 csapott kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi Bourbon őrölt vanília
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
*10 dkg vaj
*8 dkg cukor
*2 nagyobb tojás
*1 nagyobb alma
*1 dl tej
*vaj a forma kikenéséhez
*porcukor a tálaláshoz
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral és a fűszerekkel.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojással.
Hozzáadjuk a meghámozott,
finomra reszelt almát.
Összeforgatjuk a lisztes keverékkel és a tejjel
lazítjuk.
A masszát egyenletesen elosztjuk a vajjal vékonyan kikent forma
mélyedéseiben.
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése