A recept megjelent a
Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*2 nagy szelet tőkehal
*0,5 kk fokhagymapor
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 csipet őrölt római kömény
*1 nagy csipet só
Bundához:
*2 nagy tojás
*3 púpozott ek liszt
*1 csapott kk só
*1 kk fokhagymapor
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
Forgatáshoz:
*5 dkg liszt
Sütéshez:
*olaj
A halat megmossuk, leitatjuk róla a vizet. Megszórjuk sóval,
borssal, fokhagymaporral és köménymaggal.
A bundához a tojásokat csomómentesre
keverjük a liszttel, ízesítjük a fűszerekkel.
A halat megforgatjuk lisztben,
majd a fűszeres masszában, kicsit lecsepegtetjük.
Bő, forró olajban barnára sütjük.
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Melegen krumplisalátával
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése