PrintFrendly

2020. május 6., szerda

Egyszerű sárgarépás keksz


Amikor kiürül a kekszes doboz, akkor cselekedni kell és sütni valami finomat. Mondjuk egy kis sárgarépás kekszet. Ez egy kellemesen puha változat, amit jobban kedvel a család, mint a keményebb társát. Azt hiszem az a doboz nem volt sokáig megpakolva, mert gyorsan elfogyott a keksz. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb. 17 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor (12g)
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 tk őrölt fahéj
*2 tojás
*15 dkg barna cukor
*10 dkg vaj
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1 nagyobb sárgarépa

A tojást a cukorral, vaníliával, vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt répát, a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal elvegyített lisztet. 
Összekeverjük, és zacskóba csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük. 
Lisztezett kézzel nagyobb diónyi golyókat sodrunk, sütőpapíros tepsire rakjuk egymástól távolabb. 
160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 
A lemezen hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése