Amikor kiürül a kekszes doboz, akkor cselekedni kell és sütni
valami finomat. Mondjuk egy kis sárgarépás kekszet. Ez egy kellemesen puha
változat, amit jobban kedvel a család, mint a keményebb társát. Azt hiszem az a
doboz nem volt sokáig megpakolva, mert gyorsan elfogyott a keksz.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb.
17 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor (12g)
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 tk őrölt fahéj
*2 tojás
*15 dkg barna cukor
*10 dkg vaj
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1 nagyobb sárgarépa
A tojást a cukorral, vaníliával, vajjal kihabosítjuk,
hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt répát, a sóval, sütőporral, szódabikarbónával,
fahéjjal elvegyített lisztet.
Összekeverjük, és zacskóba csomagolva 1 órát a hűtőben
pihentetjük.
Lisztezett kézzel nagyobb diónyi golyókat sodrunk, sütőpapíros tepsire
rakjuk egymástól távolabb.
160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A lemezen hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése