PrintFrendly

2019. június 27., csütörtök

Almás rizstallér


Ez egy duplán maradékmentő fogás, hisz némi főtt rizs és két öregebb alma került eltűntetésre. Gyors desszert, ha egy kis édességre vágyunk, de kínálhatjuk második fogásként is egy tartalmas leves után. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 10 tenyérnyi tallérhoz
*20 dkg főtt rizs
*2 nagyobb alma
*3 nagyobb tojás
*3 csapott ek barna rizsliszt
*3 csapott ek cukor
*1 csipet só
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
*1 késhegynyi Bourbon őrölt vanília
*olaj a sütéshez
*porcukor a tálaláshoz

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst durvára reszeljük, és hozzáadjuk a tojásokat, a kihűlt rizst, a cukrot, a fűszereket és a lisztet. Alaposan összekeverjük. 
Olajjal kikent, felforrósított serpenyőben evőkanálnyi masszát elsimítunk, és mindkét oldalát barnára sütjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése