Korábban nem igazán szerettük a gondolatot, hogy a
gyümölcs párba kerüljön a hússal. Aztán változott a helyzet, és győzött a
kíváncsiság. A nagy melegben a könnyebb fogások kerülnek előtérbe, mint például
egy egyszerű csirkés saláta némi kesudióval és pár érett málnával. A recept
megjelent a Kifőztük magazin 2018. augusztusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
*40 dkg csirkemellfilé
*1 púpozott tk grillcsirke fűszerkeverék
*2 dkg kesudió
*2 dkg friss málna
*6-7 nagyobb salátalevél
Sütéshez:
*kevés olaj
Öntethez:
*2 ek olívaolaj
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk,
megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük
a húst.
Az apróra tépkedett salátát a málnával, dióval, csirkecsíkokkal
tányérra rendezzük. Az öntettel meglocsolva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése