Van, amikor a legegyszerűbb fogások esnek a legjobban. Adott
egy tészta, hozzá egy könnyed mártás, és már kész is a húsmentes étel. Már
kapható a piacon paradicsom, paprika, sőt nálunk már utóbbi a kertben is
szedhető ;-) A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította. A recept
megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2
személyre
*20 dkg kölesfusili
Mártáshoz:
*2 közepes vöröshagyma
*2 nagyobb, lédús paradicsom
*2 közepes paprika
*4 ek olaj
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
Tálaláshoz:
*chili (elhagyható)
A megpucolt, karikára vágott hagymát az olajon
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a
felkarikázott paprikát, ízesítjük a fűszerekkel, és puhára pároljuk. Krémesre
turmixoljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, melegen tartjuk.
A tésztát sós
vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A kölesfusilit a mártásba
forgatja, apróra vágott chili darabokkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése