Húsmentes fogás, mert néha az is kell. Igazán egyszerű,
de mégis tartalmas tésztás fogás. Friss salátával könnyű hét-kezdő étel.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált tésztát a
WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 12
db-hoz
*20 dkg szezám
spagetti
*1 kisebb vöröshagyma
*1 gerezd fokhagyma
*2 ek olaj
*3 dl sűrű paradicsomlé
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kk morzsolt oregánó
*1 kk morzsolt bazsalikom
*2 nagyobb tojás
*25 dkg trappista sajt
a tálaláshoz:
*friss saláta
A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és
lecsepegtetjük. Az apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a
felforrósított olajon, belezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomlevet,
ízesítjük a fűszerekkel, összeforraljuk.
Beleforgatjuk a tésztát, belereszeljük
a sajtot (kb. 5 dkg-ot félreteszünk a tetejére), majd a tojásokat.
Olajjal
kikent muffin sütő mélyedéseibe kanalazzuk, kicsit lenyomkodjuk. A maradék
sajtot a muffinok tetejére szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben
alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Még melegen egy kanállal
kiemeljük a formából.
Friss salátával kínáljuk.
Tetszik a recept guszta és finom lehetett. Egyszer lehet hogy teszek egy próbát valami egyszerűbb hozzávalókból:)
VálaszTörlés