A tojásos nokedlit sokan ismerik és szeretik. Ezt a
finomságot most kicsit tovább gondoltam, és egy kukoricalisztes változatot
készítettem, amit még gombával és pirított hagymával gazdagítottam.
Ehhez a
húsmentes fogáshoz a gombát a Bio-Fungi biztosította.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
Galuskához:
*22 dkg kukoricaliszt
*1 kk só
*2 nagyobb tojás
*Kb. ½ dl víz
*1-2 ek olaj a főzővízbe
Gombához:
*30 dkg Amigo barna csiperkegomba
*2-3 ek olaj
*1 nagy csipet só
továbbá:
*4 nagyobb tojás
*1-2 tk konyhakész (gluténmentes) pirított hagyma
*1 csipet só
*1 csipet színes bors
A galuskához a lisztet a sóval, tojásokkal és vízzel
összedolgozzuk. A hagyományostól keményebb tésztát olajjal, sóval felforralt
vízbe szaggatjuk. Pár perc után leszűrjük, átöblítjük és lecsepegtetjük.
A
gombát kisebb darabokra vágjuk, felforrósított serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
Ízesítjük sóval.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megsütjük a tojásokat,
hozzáadjuk a galuskát, a gombát és készre pirítjuk, ha szükséges utóízesítjük.
Melegen, a pirított hagymával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése