A pöfeteg az egyik kedvenc sütink, már nagyon sokszor
készítettem. Majd kipróbáltam egy gluténmentes kakaós változatot, most pedig
sütöttem utóbbiból egy kókuszos, citromos ízesítésűt. Senkit ne tévesszen meg,
hogy csak 12 db lesz belőle, ez egy kísérleti, felezett adag, természetesen duplázható
vagy triplázható.
Elég édes sütemény, de számomra is meglepetés, hogy milyen sokáig puha és omlós marad. A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Elég édes sütemény, de számomra is meglepetés, hogy milyen sokáig puha és omlós marad. A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb.
12 db-hoz
*8 dkg cukor
*1 teáskanál vaníliás cukor
*3 dkg vaj
*1 nagy tojás
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*3 dkg kókuszreszelék
*9 dkg kukoricaliszt
*½ teáskanál gluténmentes sütőpor
a forgatáshoz:
*kb. 8 dkg porcukor
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra
keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a citrom reszelt héját, a kókuszreszeléket, a
sütőporral elkevert lisztet és összedolgozzuk.
Becsomagolva pár órát a hűtőben
pihentetjük.
Diónyi golyót sodrunk teáskanálnyi tésztából, és megforgatjuk a porcukorban.
Sütőpapíros tepsibe egymástól távolabb sorakoztatjuk.
180 fokon előmelegített
sütőben 10-12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A tepsin hagyjuk teljesen
kihűlni, mert melegen nagyon törékeny.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése