A sok eső után bízom benne, hogy most már kicsit
barátságosabbá válik az időjárás és végre elő lehet venni a grillező
felszerelést, eljön az ideje a szabadban való sütögetésnek. Ehhez készítettem
egy kis fűszervajat, amihez a szárítmányt a Bio-Fungi Kft biztosította. A
fűszervaj pirítósra kenve is remek választás, vagy csak egyszerűen frissensültekhez
is felhasználhatjuk. A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*20 dkg vaj
*2 ek Amigo
szárított laskagomba
*2 ek darált dió
*1 nagy csipet só
*1 kezeletlen zöldcitrom reszelt héja és 1 teáskanál leve
*2 kis ág friss kakukkfű
*1 kk olívaolaj
A szárított gombát késes aprítóban vagy késsel pici
darabokra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, szárazra töröljük, és apróra vágjuk.
A puha vajat ízesítjük a sóval, hozzáadjuk a diót, a gombát, a kakukkfüvet, a
citrom levét és héját, az olíva olajat és jól összekeverjük. Két adagban
folpackba csomagolva hengerré formázzuk és legalább 1 órát a fagyasztóban
pihentetjük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, frissensültekhez,
grillezett húsokhoz, esetleg pirítós kenyérhez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése