PrintFrendly

2019. június 26., szerda

Alpesi csirkenyárs


Már sokszor említettem, hogy nagy rajongója vagyunk a bundás húsoknak. Legyen szó csibefalatkákról, szeletről vagy akár nyársról. Az egyik kedvenc a krumplis bunda. A sajtos-tejfölös feltétről kapta a nevét. Érdemes kipróbálni azoknak, akik egy kicsit ki szeretnének szakadni a hagyományos ételek világából. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. 
A  krumpli előkészítéséhez a salátakészítőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*1 tk só
*1 kk őrölt bors
a forgatáshoz:
*2-3 ek barna rizsliszt
a bundázáshoz:
*50 dkg krumpli
*5 kisebb tojás
*1 tk só
*1 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*3 púpozott ek barna rizsliszt
a sütéshez:
*8-10 rövidebb saslikpálca
olaj
a tálaláshoz:
*2-3 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*2 gerezd fokhagyma
*8 dkg trappista sajt

A megtisztított húst 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal és 5-6 darabot vízbe áztatott saslikpálcára tűzünk. 
A bundához a meghámozott krumplit a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a fűszerekkel ízesítjük, és a liszttel elkeverjük. 
A nyársakat először megforgatjuk rizslisztben, majd a krumplis masszában, majd felforrósított serpenyőben, ujjnyi olajban, közepes lángon barnára sütjük. 
Ha a nyers massza nehezen áll meg a húson, akkor kanál segítségével célszerű még tenni rá. 
Szilikon lapát segítségével érdemes megforgatni a forró olajban. Konyhai törlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. 
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a sóval. 
A húst a tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése