Igencsak rövid szezonja van a spárgának, ezt érdemes
kihasználni. Most én egy csomag zöld fajtából készítettem egy nagyon könnyű
levest. Igazán egyszerű és finom kanalazni való.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*50 dkg zöld spárga
*1 nagy krumpli (15 dkg)
*1 közepes vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 csipet őrölt bors
*1 kk só
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 dl tejszín
*tökmagolaj a tálaláshoz
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb darabokra
vágjuk, a hagymát felkockázzuk.
A spárga végét letörjük, a szárakat
felcsíkozzuk.
A hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a
krumplit, a spárgát és az alaplevet.
Ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott
fokhagymával. Fedő alatt puhára főzzük.
A spárgasípok csúcsát kiemeljük a
levesből, a többit merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínnel krémesítjük, és a
spárgasípokkal, kevés tökmagolajjal meglocsolva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése