A nagy melegben jól fog esni egy könnyű csirkés fogás egy
kevés salátával, ami nemcsak serpenyőben, de akár a szabadban, grillen is
elkészíthető a közelgő hétvégén. Akár előző nap előkészíthető, és utána már
gyorsan süthető és tálalható is.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi
számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*60 dkg csirkemellfilé
*1 tk fokhagymássó
*2 tk őröltköménymag
*2 tk curry
*0,5 dl olaj
*12 saslikpálca
Salátához:
*40 dkg lencse konzerv
*4 paradicsom
*2 marék friss saláta
*7 dkg kesudió
*1 nagy csipet só
*1 csipet őröltbors
*2-3 ek olívaolaj
*1 tk frissen facsart limelé
A megtisztított húst 10 cm hosszú, vékony csíkokra
vágjuk. A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a csirkét, meglocsoljuk
az olajjal, és pár órát a hűtőben pihentetjük. Saslik pálcára tűzzük, majd
felforrósított serpenyőben vagy grillen megsütjük.
A salátához a lencsét átöblítjük, lecsepegtetjük.
Hozzáadjuk az apróra kockázott paradicsomot, a kesudió és az apróra tépkedett
saláta leveleket. Ízesítjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a lime levével, az
olajjal, jól összeforgatjuk.
A salátát a sült csirkenyárshoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése