A kedvenc zöldségem a cukkini, ami olyan sokrétűen
felhasználható, hogy nehéz ráunni. A kertben is szépen növekednek a zöld
rudacskák. Mint minden évben, idén is először rántott formában került az
asztalra, de ezután egy finom krémleves készült, mégpedig rizzsel párosítva. Nagyon
egyszerű, szinte elronthatatlan. A leves sűrűségét mindenki a saját ízlése
szerint tudja beállítani az alaplé, vagy a tejszín mennyiségének a szabályozásával.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*1 közepes cukkini (30 dkg)
*10 dkg rizs
*1 közepes vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 nagy gerezd fokhagyma
*5 dl zöldségleves alaplé
*1-2 dl tejszín
*1 kis csokor friss kapor
A felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon,
hozzáadjuk feldarabolt cukkinit, a rizst. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a
fűszerekkel. Lefedve puhára főzzük.
Leturmixoljuk, majd a tejszínnel
krémesítjük.
Belekeverjük az apróra vágott kaprot és melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése