PrintFrendly

2017. július 1., szombat

Habos epres sütemény



A szezon lezárásaként egy utolsó epres süti. Amint megláttam ezt a süteményt tudtam, hogy meg kell sütnöm. A tésztája rendkívül omlós, a habot remekül kiegészíti az eper. Ha nincs szezonja, akkor meggyel, ribizlivel vagy barackkal is ki lehet próbálni. Szépen szeletelni csak kihűlt állapotában lehet.
Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
*45 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*1 csipet só
*10 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*25 dkg margarin
*5 kisebb tojás sárgája

Töltelékhez:
*5 kisebb tojás fehérje
*1 tk citromlé
*18 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 ek étkezési keményítő
*25 dkg eper

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, reszelt citrom héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojások sárgájával összedolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyharmadát becsomagolva a fagyasztóba, a kétharmadát a hűtőbe rakjuk. A megtisztított epret apróra vágjuk. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. 
A nagyobb darab tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15 perc alatt elősütjük. 
Közben a tojások fehérjét a citromlével félig keményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a vaníliás cukorral és keményítővel elkevert porcukrot. Kemény habbá verjük, amit az elősütött tésztára simítunk. Megszórjuk az eperkockákkal, és a fagyasztóból elővett tésztát a reszelő nagy lyukán ráreszeljük. 
Visszatoljuk a sütőbe, ahol 35-40 perc alatt készre sütjük. A hab megemelkedik közben, de a sütőből kivéve visszaesik. 

Az eredeti receptet itt találtam.


A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése