Amikor még van friss kapor a kertben, akkor igyekszem
minél többet felhasználni belőle. Sajnos a gyerekek nem szeretik, ezért csak a
felnőttek fogyasztják. Most egy kis adag készült ebből az ételből. Aki szereti
a kapormártás, az ezt a húsos fogást is kedvelni fogja. Főtt rizs köretet
ajánlok hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók 2 személyre:
Golyókhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
Mártáshoz:
*2 púpozott ek vaj
*2 púpozott ek liszt
*1,5 dl tej
*0,5 kk só
*1 tk cukor
*1 tk ecet (10%)
*1 nagy csokor friss kapor
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, zúzott
fokhagymával és finomra reszelt vöröshagymával. A jól összedolgozott masszából
vizes kézzel apró golyókat sodrunk, amiket egy serpenyőben kevés olajon
körbesütünk.
A mártáshoz a felolvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd a
tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral,
ecettel.
Beleforgatjuk a húsgolyókat és beleszórjuk a megtisztított, és apróra
vágott kaprot.
Összeforgatjuk, és melegen, főtt rizs körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése