Már nagyon sokféle palacsintát kipróbáltam, sokfélét
sütöttem, de a legnagyobb kedvencem az Anyukámtól tanult hagyományos édes. Ez
azért nem gátol meg abban, hogy újdonságokat is készítsek. Ez most egy olyan
változat, amibe élesztő került.
Mitől más, mint a hagyományos? Azt hiszem egy
egész picit vastagabb a tésztája, de ugyanolyan puha, szellős. Érdemes a
serpenyőt minden egyes palacsinta előtt kikenni olajjal, de nem azért, mert
leragad, hanem hogy ne száradjon ki sütés közben a palacsinta.
Ebből az adagból
nekem 13 db nagyobb méretű édesség lett.
Hozzávalók 4 főre:
*3 nagyobb tojás
*3 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*1 dkg friss élesztő
*5 dl tej
*5 dl tej
*25 dkg liszt
*2 ek olaj
A tojásokat a sóval, vaníliás cukorral, olajjal
habosra keverjük, majd beleszórjuk az átszitált lisztet. A langyos tejbe
morzsoljuk az élesztőt (nem szükséges futtatni), majd folyamatos kevergetés
mellett a lisztes tojáshoz öntjük, és csomómentesre keverjük.
A sűrű tésztát letakarva egy órát kelesztjük.
Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe merünk egy
merőkanálnyit, majd közepes lángon megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nagyon jól néz ki, már én is készítettem, nagyon finom.
VálaszTörlés