Ismét egy tökös recept, hisz a kert csak úgy ontja
magából a friss zöldségeket. Olyan egyszerű, hogy fél óra alatt el is készül.
Tudom, a csillagtök hámozása kicsit macerás, de szerintem nem vészes. Roppant
hamar megpuhul. A kolbász, a kapor és a fokhagyma jól kiegészítik egymást.
Nekem még hidegen is nagyon ízlett.
Hozzávalók 4
főre:
*2 kisebb patisszon (tisztítva mérve 60 dkg)
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 púpozott tk só
*4 nagy gerezd fokhagyma
*1 dl tejszín
*8 dkg füstölt kolbász
*1 kis csokor friss kapor
A patisszonokat kisebb darabokra vágjuk, meghámozzuk és a
magvas részt kanállal kivájjuk. Az apróra kockázott vöröshagymát a
felforrósított olajon megfonnyasztjuk és átforgatjuk rajta a felkockázott
csillagtököt. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal,
zúzott fokhagymával. Lefedve a patisszon megpuhulásáig főzzük. Merülő mixerrel
pépesítjük, majd a tejszínnel krémesítjük. A vékonyra karikázott kolbászt
apróra tépkedjük, és serpenyőben kicsit megpirítjuk. A meleg levest a
kolbászmorzsával és az apróra vágott kaporral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése