A család felnőtt tagjai nagyon kedvelik a kapros, kicsit
pikáns ételeket. Ezért kísérleteztem ki ezt a húsos fogást, ami könnyű, gyorsan
elkészíthető, és ha van friss kapor, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni. Idényen kívül természetesen szárított, vagy fagyasztott kapor is megteszi, azzal is finom.
Hozzávalók 2
főre:
*1 nagyobb csirkemellfilé
*3-4 ek olaj
*0,5 kk só
Mártáshoz:
*2 púpos ek margarin
*2 púpos ek liszt
*3 dl tej
*0,5 kk só
*1,5 tk cukor
*1,5 tk ételecet (10%-os)
*1 nagy csokor friss kapor
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk,
felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy kevés sóval, majd
kevés vízben, fedő alatt puhára főzzük.
A mártáshoz a felolvasztott margarint a
liszttel elkeverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Fokozatosan
adagolva a tejet csomómentesre keverjük.
Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel és
beleszórjuk az apróra vágott kaprot. Ha palacsinta tészta sűrűségű, akkor
beleforgatjuk a húst. Melegen, sós vízben főtt krumplival, rizs körettel vagy
kifőtt tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése