Van úgy, hogy nekem is fejtörést okoz, hogy mi kerüljön
az asztalra mondjuk reggelire. Hétvégenként előszeretettel sütök szalonnát,
tojást, bundás kenyeret, vagy akár olyan finomságot, amit egy kicsit tovább
tart összeállítani. Most, hogy a tyúkok elég sok szép tojással ajándékoztak
meg, egy kis tojáspástétomot kevertem be. Azért, hogy mégse a hagyományos
változat legyen, egy kis kolbászt is daraboltam bele. Egy nagyobb magvas rudat
szeleteltem fel. Volt, aki a megkent falatokat fogyasztotta, volt, aki csak
simán mártogatta a sárga krémet. Friss zöldségekkel, uborkával, paradicsommal,
paprikával kínálhatjuk egy csésze tea társaságában.
Hozzávalók 3
főre:
*5 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk mustár
*2 púpos ek majonéz
*3-4 dkg szárazkolbász
A tojásokat keményre főzzük. Ha kicsit hűlt, a héját
eltávolítjuk, majd késes aprítóban a sóval, borssal, majonézzel és mustárral pépesítjük.
Beleforgatjuk az egész apróra vágott kolbászt és friss pékáruval kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése