Párom anyukájától kaptunk egy jó nagy adag meggyet. Egy
részét a hűtőben tároltam, hogy majd készítek belőle valamit. Ebből
felhasználva sütöttem meg ezt az egyszerű sütit, aminek omlós a tésztája,
ropogós morzsa borítja a fahéjas meggy réteget. A gyümölcsre csak házi vaníliás cukor
került, ezért nem túl édes maga a süti, de a porcukor ezt jól ellensúlyozza. Alig
tudtam pár szeletet megmenteni a fotózáshoz, olyan kapós volt. Sajnos már egy
morzsa sincs belőle.
Hozzávalók 8
főre:
Morzsához:
*12 dkg liszt
*7 dkg porcukor
*7 dkg margarin
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 kk sütőpor
*6 dkg porcukor
*6 dkg margarin
*0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kisebb tojás sárgája
*1 dl tejföl
Töltelékhez
*60 dkg meggy (vagy1 üveg magozott meggybefőtt)
*1 kk őrölt fahéj
*1 ek házi vaníliás cukor
*2 ek búzadara
Először a morzsa alapanyagait gyors mozdulatokkal
összemorzsoljuk és hűtőbe rakjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, amit lisztezett
felületen a sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsi méretére nyújtunk, majd a
sodrófára feltekerve belefektetjük.
Megszurkáljuk villával, megszórjuk búzadarával, majd
egyenletesen eloszlatjuk rajta a jól lecsepegtetett meggyet. Megszórjuk vaníliás
cukorral és fahéjjal, majd rászórjuk a morzsát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel30 perc
alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése