Ebben a csodás időben mi más is készülhetne, mint
gyümölcsleves. Egy kis könnyű kanalazni való némi extrával. Olyan csodás, óriási
fekete szeder terem idén a kertünkben, hogy kár megfőzni, ezért csak frissen ment a kész levesbe, mint
egyféle levesbetét. Hidegen a legjobb, csak nehéz kivárni, hogy jól lehűljön.
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg meggy
*15 dkg fekete szeder
*1 nagy csipet só
*1 ek házi vaníliás cukor
*2-3 ek cukor
*1 tk őrölt fahéj
*5-6 db egész szegfűszeg
*2 ek vaníliás pudingpor
*2 dl sűrű tejszín
A megtisztított meggyet dupla annyi vízben feltesszük
főni, mint maga a gyümölcs. (Én pár darabot kimagvaztam, ez adja a lé csodás
színét, de a többit egészben hagytam. Természetesen ez ízlés kérdése.)
Ízesítjük
a fűszerekkel.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk pár
evőkanál forró leves lével, és kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besűrűsödni, majd jól behűtjük.
A szeder
szemekkel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése