Minden szezonban sok cukkinit fogyasztunk, hisz a kert bőségesen ellát bennünket ezzel a finom zöldséggel. Általában
rántott formában készül az első adag. Most gondoltam egyet, és egy kevés húst
is töltöttem bele, mégpedig csirkét, ami a legjobban kedvelt nálunk. Persze ez helyettesíthető
pulykával, vagy akár sertéssel is. Fokhagymás mártogatós készült hozzá, de akár
hagyományos körettel, krumplipürével vagy sült krumplival is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4
főre:
*2 közepes cukkini
*1 kk só
Töltelékhez:
*25 dkg darált csirkemellfilé
*1 csapott kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*15 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*2-3 dl olaj
A meghámozott cukkinikat kb. 1,5 cm vékony karikára
vágjuk, és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepüket. Meghintjük
sóval és félretesszük.
A töltelékhez a darált húst ízesítjük a sóval, borssal,
zúzott fokhagymával és jól összedolgozzuk.
A cukkiniról leöntjük a keletkezett levet, majd minden
karika közepébe nyomkodunk egy kis tölteléket.
Majd óvatosan megforgatjuk
lisztben, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Serpenyőben
felforrósított olajban, közepesnél mérsékeltebb lángon mindkét oldalukat
pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen és hidegen is finom fogás.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Ugyanilyen, de mégis más: zsenge tököt töltök, zsemlés-húsos töltelékkel.
VálaszTörlés