Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor tényleg
érdemes elgondolkodni, hogy milyen formában is kínáljuk, hogy a család ne unjon
rá. A favorit rántott cukkinit most felváltotta egy olyan bundás változat,
amibe a gyerekek meghagyott perece került. Ettől igazán ropogós külsőt kapott
a cukkini. Nem variáltam túl, egyszerű fokhagymás-tejfölös mártogatóst kevertem
hozzá. A próba jól sikerült, azt hiszem máskor is készül majd, csak nagyobb
adagban.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók 2
főre:
*1 közepes cukkini
*1 csapott kávéskanál só
*10 dkg liszt
*2 közepes tojás
*15 dkg sós perec
*olaj a sütéshez
A meghámozott cukkinit vékony karikára vágjuk, és egy
apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a közepét.
Meghintjük sóval. A perecet késes aprító, vagy egy
húsklopfoló segítségével apróra zúzzuk. A lisztet egy tányérba szórjuk, a
tojásokat egy másikban kissé felverjük, a perecmorzsát pedig a harmadik
tányérba öntjük. A cukkinin keletkezett levet leöntjük, először lisztbe
mártjuk, majd a tojásba, végül a perecmorzsába. Egy serpenyőben felforrósított,
ujjnyi olajban barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése