PrintFrendly

2017. június 30., péntek

Medvehagymás tojáskrémmel töltött fasírtrúd



Nagy kedvencünk a fasírttekercs. Nemcsak mutatós, de finom, és sokáig eláll. Hidegen is fogyasztható. Most egy kevés medvehagyma is került bele, ami természetesen idényen kívül olajban eltett is lehet, esetleg petrezselyemlevéllel is helyettesíthető. Ezt a húsos fogást kínálhatjuk salátával, de nálunk a család habos krumplipürével kedveli a legjobban.
Hozzávalók 4 főre:
Húshoz:
*50 dkg darált sertéslapocka
*2 közepes tojás
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 ek zsemlemorzsa

Töltelékhez:
*3 nagyobb keményre főtt tojás
*1 kis csokor medvehagyma
*0,5 darab kápia paprika
*1 ek tejföl
*1 ek majonéz
*1 csipet só

Tetejére:
*1 kisebb tojás

A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit kikenünk egy teáskanálnyi zsírral. A töltelékhez a paprikát egész apróra kockázzuk. A tojásokat áttörjük, és a sóval, tejföllel, majonézzel kenhetővé keverjük.
A húst elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal, zsemlemorzsával. Sütőpapíron fél cm vékonyra, téglalap alakúra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva. Rákenjük a tojásos tölteléket, majd rászórjuk a paprikát. 
A szélesebb oldalától kezdve feltekerjük, a két végét kicsit betömködjük. Az előkészített tepsibe fektetjük, lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. 
Befedjük alufóliával, majd 180 fokon hőlégkeveréssel 1 órát puhítjuk. Az alufóliát eltávolítva további 25 percet pirítjuk. 
A tepsiből kiemeljük és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése