Sok kedvenc étel van, amit a család szeret és kér is, hogy
készítsek a számukra. Ilyen például a pizza. Próbálom változatos feltétekkel,
szószokkal készíteni, hogy ne unjanak rá. Azért a paradicsomos az, ami viszi a
prímet. Most egy kicsit szokatlan elem is helyet kapott rajta, mégpedig a
húsgolyó. Így kicsit tartalmasabb is lett, és egy biztos, hogy ebből ismétlés
is következik hamarosan.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*1,5 dkg friss élesztő
*1,6 dl langyos víz
*2 ek olaj
Mártáshoz:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*3 dl paradicsomlé
*1 púpozott ek liszt
*1 csipet só
*1 csipet cukor
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt oregánó
Gombócokhoz:
*30 dkg darált csirkemellfilé
*1 kisebb fej vöröshagyma
*0,5 kk só
*1 csipet őrölt bors
Feltéthez:
*1 kisebb zöld kaliforniai paprika
*15 dkg trappista sajt
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a langyos
vízbe morzsolt, majd elkevert élesztőt és az olajat. Rugalmas tésztát
dagasztunk, amit lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztünk.
A darált csirkemellhez
reszeljük a hagymát, ízesítjük a sóval és a borssal. Alaposan összedolgozzuk,
majd vizes kézzel teáskanálnyi adagokból golyókat sodrunk. Egy serpenyőben
kevés olajon körbepirítjuk a golyókat, majd a visszamaradt olajon a kockára
vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, megszórjuk a liszttel, majd a
paradicsomlével felengedjük. Csomómentesre keverjük, ízesítjük sóval, cukorral,
oregánóval és bazsalikommal. Ha kellőképpen besűrűsödött, beleforgatjuk a
húsgolyókat.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd két gombócot formázunk,
amiket vékony, kb. 26 cm-es átmérőjű korongokká nyújtunk.
Sütőpapíros tepsikre
fektetjük. Ráhalmozzuk a gombócos paradicsomszószt. Megszórjuk vékony csíkra
vágott paprikával és reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15
perc alatt készre sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése