Ez egy olyan igazi hó-végi, olcsó leves, ami nagyon hamar elkészíthető akár egy kis maradék szárazabb kenyér felhasználásával is.
Ha húslevest főzök, akkor mindig lefagyasztom a kevéske maradékot, hisz abból nehéz kis adagot készíteni, így ez az ilyen leveseknél pont kapóra jön. A
savanyúsága még több babérlevéllel fokozható. Elég sűrű leves, ezért ha valaki
hígabban szereti, tejjel lazíthat rajta.
Mi apróra vágott, és pirított
kenyérkockákkal, valamint egy kevés reszelt füstölt sajttal fogyasztottuk.
Hozzávalók 6
főre:
*25 dkg kenyér
*1,5 liter húsleves alaplé
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 tk őrölt köménymag
*1 nagy babérlevél
*5 dkg reszelt füstölt sajt
*5 dkg margarin
*1 dl tejföl
*1 dl tej
A húsleves alaplébe beletörjük a kenyeret, majd
belereszeljük a vöröshagymát, és ízesítjük a babérlevéllel, köménymaggal.
Hagyjuk felfőni, majd 10 percet rotyogni. Kihalásszuk belőle a babérlevelet,
majd merülő mixerrel pépesítjük. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a füstölt
sajtot, a margarint, a tejfölt és a tejet. Ha a sajt elolvadt, azonnal
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése