PrintFrendly

2017. június 29., csütörtök

Pékleves


Ez egy olyan igazi hó-végi, olcsó leves, ami nagyon hamar elkészíthető akár egy kis maradék szárazabb kenyér felhasználásával is. 
Ha húslevest főzök, akkor mindig lefagyasztom a kevéske maradékot, hisz abból nehéz kis adagot készíteni, így ez az ilyen leveseknél pont kapóra jön. A savanyúsága még több babérlevéllel fokozható. Elég sűrű leves, ezért ha valaki hígabban szereti, tejjel lazíthat rajta. 
Mi apróra vágott, és pirított kenyérkockákkal, valamint egy kevés reszelt füstölt sajttal fogyasztottuk.
Hozzávalók 6 főre:
*25 dkg kenyér
*1,5 liter húsleves alaplé
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 tk őrölt köménymag
*1 nagy babérlevél
*5 dkg reszelt füstölt sajt
*5 dkg margarin
*1 dl tejföl
*1 dl tej

A húsleves alaplébe beletörjük a kenyeret, majd belereszeljük a vöröshagymát, és ízesítjük a babérlevéllel, köménymaggal. Hagyjuk felfőni, majd 10 percet rotyogni. Kihalásszuk belőle a babérlevelet, majd merülő mixerrel pépesítjük. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a füstölt sajtot, a margarint, a tejfölt és a tejet. Ha a sajt elolvadt, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése