Végre itt a régen várt nyár, tele friss, szebbnél szebb
gyümölcsökkel. Most nálunk a ribizli, az eper, és a cseresznye, ami épp
megterem. Ezeket felhasználva, pár almával kiegészítve készítettem egy adag
gyümölcslevest. Jól behűtve remek kanalazni való.
Hozzávalók 4
főre:
*3 nagyobb alma
*20 dkg cseresznye
*15 dkg ribizli
*15 dkg eper
*0,5 kezeletlen citrom leve
*2 ek házi vaníliás cukor
*2 ek cukor
*1 fahéj rúd
*3-4 dk szegfűszeg
*2 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
*2 dl sűrű tejszín
Minden gyümölcsöt alaposan megtisztítunk. A meghámozott,
magházától megszabadított almát kisebb darabokra vágjuk és dupla annyi vízben,
mint a gyümölcs, feltesszük főni. Belefacsarjuk a citrom levét, majd ízesítjük
a fűszerekkel. Hozzáadjuk a cseresznyét. Ha puha az alma, akkor a ribizlit is.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a levesből mert pár evőkanál
forró lével felhígítjuk, azaz hőkiegyenlítést végzünk. Ha kellőképpen
besűrűsödött, akkor elzárjuk és beleforgatjuk az epret. Jól behűtve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése