Ha tehetem, általában élesztős pogácsákat készítek. Nagy ritkán azért eltérek a megszokottól. Most egy szódabikarbónás, pihentetés nélküli változatot sütöttem, amit a sok kapor tesz finommá. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és természetesen, ha nincs friss kapor, akkor szárított is megteszi.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók 4
személyre:
*35 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*25 dkg túró
*1 egész tojás
*10 dkg vaj
*1 kis csokor friss kapor
*1 egész tojás lekenni
*1 tk szezámmag
A lisztet elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, majd
összedolgozzuk az áttört túróval, a tojással és a vajjal. Lisztezett felületen
fél cm vékonyra nyújtjuk. A pogácsáknál szokásos módon pihentetés nélkül, a
kaporral megszórva háromszor hajtogatjuk. Végül 2 cm vastagra elnyújtjuk, egy
kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe
sorakoztatjuk. Lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréses módban 25 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése