Nem sok olyan gyereket ismerek, aki nem szereti a tejbegrízt. Illetve kettőt biztosan, de őket nagyon jól. De mi, felnőttek, azért néhanapján szívesen kanalazzuk. Most egy kicsit továbbgondoltam a dolgot, és egy kevéske eperrel egy roppant egyszerű desszertet alkottam meg.
Azt hiszem elkészíteni tovább tartott, mint
elfogyasztani :-)
Hozzávalók 2
főre:
Búzadarás
réteghez:
*5 dl tej
*1 csipet só
*2-3 ek cukor
*5 csapott ek búzadara
Epres réteghez:
*15 dkg eper
*1 dl víz
*1 ek cukor
*1 csapott kk étkezési keményítő
Két poharat készítünk elő.
A tejet felforraljuk, majd
beleszórjuk a sót, cukrot és a búzadarával sűrűre főzzük. Elosztjuk a két
pohárba, és jól lehűtjük.
Közben a megtisztított gyümölcsöket feldaraboljuk, és egy
kevés vízben kissé felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot. Egy kevés keményítőt
elkeverünk egy evőkanálnyi vízben, majd az eperhez csorgatjuk. Mérsékelt
lángon, óvatosan kavargatva 1-2 percig hagyjuk főni. Majd ha kezd besűrűsödni,
a poharak tetejére kanalazzuk.
Pár órára a hűtőbe pihentetjük, hidegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése