Az alapreceptet Juditka oldalán találtam, amit ezúton is köszönök neki, bár pár dolgot változtattam raja a család szája ízének és az itthon lévő alapanyagoknak megfelelően.
Hozzávalók 12
db kosárkához:
*1 közepes csirkemell filé (35 dkg)
*12 vékony, nagyobb szelet sonka (nálam utazó sonka)
*1 csapott kk só
*kb. 10 tekerés fekete bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd
fokhagyma)
*2 dl tejföl
*2 egész tojás
*2 púpos ek liszt
*25 dkg trappista sajt
*1 kk vaj a forma kikenéséhez
A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk,
lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával) jól
átforgatjuk.
A sajtot lereszeljük. A 12 db-os muffin formát egész
vékonyan kikenjük vajjal.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tálba mérjük a tejfölt, elkeverjük a tojásokkal, majd
a liszttel.
Beleforgatjuk a fűszeres csirkét, majd átkeverjük kb. 10
dkg reszelt sajtot hozzáadva.
Az előkészített muffin sütő mélyedéseibe nyomkodjuk a
sonkát.
A csirkés masszát belekanalazzuk a kosárkákba.
A maradék sajttal beterítjük, lehetőleg úgy, hogy a
kilógó sonkák szélét is befedje.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 40 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel szép barnára sütjük.
(Érdemes a muffin sütő alá egy csepegtető tepsit helyezni, ami felfogja a kosárkákból, sütés közben kicsorgó pici levet.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percet pihenni, majd egy
evőkanál segítségével kiemeljük a kosárkákat a mélyedésekből.
A Facebookon is megtaláltok.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon ötletes, mindenképp kipróbálom. Köszönöm! ☺
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Nagyon finom, biztosan ízleni fog :-)
TörlésKöszönöm szépen,nagyon finom lehet!
VálaszTörlésValóban érdemes kipróbálni :-)
Törlés