Hozzávalók 4
főre:
*1 nagyobb nyúl fele
*2 ek zsír
*1 fej vöröshagyma
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk fokhagyma granulátum
*Kb. 1 dl víz
A megtisztított, darabokra vágott nyúlhúst meghintjük
sóval, borssal és fokhagyma granulátummal.
Egy nagyobb tepsit kikenünk egy kanálnyi zsírral, majd
belefektetjük a húst.
Egy közepes fej vöröshagymát megtisztítunk, nagyobb
darabokra vágjuk, és husik közé szórjuk.
Meglocsoljuk egy evőkanálnyi olvasztott zsírral, egy
deciliter vízzel.
Lefedve 200 fokon addig sütjük, míg megpuhul. Nálam ez 90
perc volt.
Természetesen ez függ a hústól és a sütőtől is. Ha már a villa könnyedén
belemegy a húsba, akkor jó lesz.
Majd a fedőt eltávolítva addig pirítjuk egyszer megforgatva, míg mindkét
oldala szép világos barna színt kap.
Ezen a hőmérsékleten ez kb. 30 perc.
Párszor közben meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne
száradjon nagyon ki a hús.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése