Hozzávalók kb. 20 db linzerhez:
*30 dkg liszt
*1 tk sütőpor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg vaj/margarin
*10 dkg porcukor
*1 tojás sárgája
*1 citrom reszelt héja
*baracklekvár a töltéshez
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd
hozzáadjuk a cukrokat, a tojás sárgáját, a vajat/margarint és belereszeljük a
citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én
nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.)
Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden
második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Majd egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál
lekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Kedves Andi!
VálaszTörlésKellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak is sok szeretettel!
(Tegnap megcsináltam az alma palacsintabundában elnevezésű nagyszerű édességet. Ma már elkészült a második adag is, akkora sikere volt. Köszönjük a szuper recepteket!)
Üdv,
Andi (Orbán Andrea Viktória)
Kedves Andi, Köszönöm szépen a jókívánságokat!
TörlésBoldog vagyok, hogy tetszenek a receptek. Az almás finomság pedig nagy kedvenc nálunk is :-) Neked és kedves családodnak is kellemes húsvétot kívánok!
Szeretettel: Andi
Köszönjük szépen! Andi
TörlésSzia Andi!
VálaszTörlésMegcsináltam a tojáslinzereket én is köszi az ötletet nekem sem volt ilyen kiszúróm én is pogi szaggatót hajlítottam meg.Kellemes Húsvéti ünnepeket!
Szia Karamella, Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy elkészítetted. Kedves egészségetekre és én is kellemes ünnepet kívánok! :-)
Törlés