Egyetlen szépséghibája volt, hogy az újhagymaszár darabok a golyók külső felületén sütéskor megbarnultak, de ez nem rontott az ízén. Tejfölös mártogatós készült hozzá.
Hozzávalók kb. 13
nagyobb golyóhoz:
*25 dkg főtt rizs
*2 közepes szál újhagyma
*1 nagyobb tojás
*15 dkg reszelt sajt
*1 nagy csipet só
*2 nagy csipet őrölt bors
*3 púpos ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
*6-7 dl olaj a sütéshez
Egy tálba öntjük a kifőtt rizsát, a reszelt sajtot, a
tojást, az apróra vágott újhagymát.
Ízesítjük sóval és borssal.
A masszát jól összedolgozzuk és kézzel nagyobb diónyi
golyókat sodrunk.
Megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Olajat forrósítunk, amiben közepes lángon szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Melegen, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal vagy friss
salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése