Hozzávalók 4
nyárshoz:
*50 dkg csirkemáj
*20 dkg bacon szalonna
*1 csipet őrölt bors
*1 nagy csipet morzsolt majoránna
*1 ek tyúkzsír
*4 db saslikpálca
A csirkemájat jól átmossuk, az eres középső részt
kivágjuk és a nagyobb máj feleket kettévágjuk.
Egy tálcára rakjuk és megszórjuk borssal, majoránnával.
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés zsírral.
A vékony szalonna szeleteket keresztben elfelezzük és
minden darab csirkemájat betekerünk szorosan egy bacon darabba.
Ezután a máj bábokat egyesével felszúrjuk a pálcákra.
Egy pálcára kb. 6-7 db máj kerül. Akkor lesz dekoratív, ha először a nagyobb darabokat tűzzük a pálcákra, majd a kisebbeket.
Ezután az előkészített tepsibe fektetjük.
Lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel 15 percet puhítjuk,
majd a fedőt eltávolítva további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipüré körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése