Egyszerű étel, nem szükséges sok időt eltölteni vele a konyhában.
Hozzávalók 2 főre:
*2 egész csirkecomb
*2 púpos ek kacsazsír
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük.
A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal.
Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és
belefektetjük a combokat.
Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a
husikat.
A sütőt előmelegítjük.
A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk
kb. 0,7 dl vizet.
Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát
puhítjuk.
Ezután (ha már kellőképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva
további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne
száradjon ki nagyon a husi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése