Hozzávalók:
Tésztához:
*4 ek liszt
*1,5 ek cukrozatlan kakaópor
*1 tk sütőpor
*4 tojás
*4 ek cukor
*4 ek víz
Töltelékhez:
*8 dl tej
*5 púpos ek búzadara
*10 dkg teavaj
*15 dkg porcukor
Tetejére:
*18 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*0,5 tasak Francia drazsé
A búzadarát a tejben sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen
kihűlni, közben párszor átkavarjuk.
A vajat a porcukorral simára keverjük.
A sütőt előmelegítjük. Egy tortaformát (26 cm átmérővel) kikenünk kevés
margarinnal és megszórjuk liszttel.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük
benne a sütőport, a kakaóport.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral és a
vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, jól összekeverjük.
A fehérjéket gépi habverővel keményre verjük és a kakaós
masszába forgatjuk.
A tésztát az előkészített formába simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éles késsel kettévágjuk.
A hideg grízes krémet összekeverjük a vajas porcukorral. Ha
még nagyon folyós lenne, kevés időre betehetjük a hűtőbe.
Az alsó tortalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a
felső lapot.
A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk az olajat és
forró vízgőz felett felolvasztjuk.
A torta tetejére simítjuk.
Még mielőtt megszilárdul a csoki, rászórjuk a színes
cukorkákat.
Hagyjuk megdermedni, majd egy forró vízbe mártott éles késsel szépen
szeletelhető.
Istenke éltesse kicsi lányodat nagyon sokáig! A tortád nagyon szép és igen finom lehet! Különösen szeretem a grízes krémeket!
VálaszTörlésNagyon boldog születésnapot kívánok! A tortának pedig úgysem a 100%-os tökéletessége e lényeg :-)
VálaszTörlésKöszönjük szépen utólag is :-)
VálaszTörlés