Igazán finom, érdemes meglepni vele a családot. Ha később beérik a barack a kertben, biztosan azzal is megsütöm majd.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 nagyobb tojás
- 12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
- 2 púpos ek búzadara
- 40 dkg eper
- 50 dkg túró
- 2 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 50 dkg tejföl
- 2 púpos ek étkezési keményítő
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi
méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük
a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket
eltávolítjuk.
Ha nagyobb szemek, kisebbre daraboljuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük (én krumpli törőt használtam,
de lehet mixer is) és hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a
keményítőt és a porcukrot. Jól összekeverjük.
A tésztát megszórjuk egy evőkanál búzadarával, majd rászórjuk
az epreket, végül meghintjük a maradék darával.
Ráöntjük a túrós tölteléket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni és nagyon szépen
szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Annyira összepasszol az eper a túróval... Látom a sütiben a finom ízeket! Meg fogom sütni. Talán kijutok az Érdi eperföldre a hét végén...
VálaszTörlésValóban fincsi páros :-)
Törlés