Hozzávalók 4 főre:
*4 közepes alma
*25 dkg eper
*1 csipet só
*2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
*1 tasak vaníliás cukor
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a
gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és
annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni.
Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az
epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük.
A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd
folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és
hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése