Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Feltéthez:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 nagyobb paradicsom
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sajt
- 3-4 szál újhagyma
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot
és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat,
majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni).
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, abból
kivesszük és félretesszük.
A paradicsomot megmossuk és félkarikára vágjuk.
A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és
belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi
méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a sütőpapírra fektetjük.
Egy villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc alatt hőlégkeveréssel
elősütjük.
A sütőből kivéve lekenjük a tejföllel, ráfektetjük a
paradicsom fél karikákat, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szalonna
csíkokkal.
A sütőbe visszatéve még további 25 percet sütjük.
Addig az újhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a
megsült lepényszeletekre szórjuk.
12 szelet lett ebből az adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése