Bár nálunk ritka, ha nem kerül leves az asztalra, de ebben a hideg időben mindenkinek jólesik egy tányér meleg kanalazni való. Mi most
egy könnyű gyümölcsös finomságra vágytunk. Roppant egyszerű és hamar tálalható. Természetesen hagyományos almából is elkészíthető.
*3 nagyobb birsalma (vagy 1 nagy üveg befőtt)
*1 ek citromlé
*1 csipet só
*1 kk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szerecsendió
*1 ek vaníliás cukor
*Cukor ízlés szerint (nálam kb. 5 ek)
*1 csomag vaníliás pudingpor
*2 dl tejszín
A birsalmát meghámozzuk, magházát kivágjuk és annyi citromos vízben, ami kétszer ellepi feltesszük főni. Ha befőttet
használunk, akkor az almakockák levét leöntjük és ugyanúgy járunk el, mint a friss gyümölcs esetében. A levest ízesítjük sóval,
vaníliával, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval.
Amikor az alma puha, a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel besűrítjük
vele a levest. Ha kevésnek találjuk a levét, akkor tejjel hígítjuk. Szükség esetén utánaízesítjük. A cukor mennyisége függ az almák
savanyúságától, érdemes előbb keveset hozzáadni, majd kóstolni.
Melegen vagy langyosan kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése